Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Εβραίοι εναντίον των Σιωνιστών


Μια ομάδα Εβραίων στρέφεται εναντίον του κράτους του Ισραήλ και της πολιτικής του και καταγγέλλει την σιωνιστική διαστρέβλωση της εβραϊκής ιστορίας .Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια τέτοια προσπάθεια για την αποκατάσταση της αλήθειας.



Του ραββίνου Μωυσή Γιακούμποβιτς
15 Μαΐου 2008

Ο Ιουδαϊσμός είναι μια θρησκεία,δεν είναι μια φυλή

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα,οι Ιουδαίοι υπέφεραν πολλές φορές από φανατικά θρησκευόμενους άρχοντες οι οποίοι εκτόπιζαν ή σκότωναν όποιον αρνούνταν να συμμορφωθεί στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.Σήμερα,οι Ιουδαίοι υποφέρουν λόγω της παρερμηνείας σχετικά με τη διάκριση των όρων Ιουδαϊσμός και Σιωνισμός.
Ο Ιουδαϊσμός είναι μια θρησκεία,δεν είναι μια φυλή.Καθ’όλη τη διάρκεια της ιστορίας ,όποιος ασπαζόταν την ιουδαϊκή θρησκεία ονομαζόταν Εβραίος ανεξαρτήτως της φυλής από την οποία προερχόταν και όποιος εγκατέλειπε την Αγία Τορά δεν θεωρούνταν Εβραίος.Στην πραγματικότητα,οι σημαντικότεροι Εβραίοι από την εβραϊκή ιστορία ήταν προσήλυτοι ή απόγονοι προσηλύτων:ο βασιλιάς Δαβίδ,ο ραββίνος Ακίβα,ο ραββίνος Μέιρ,ο Shmaya και ο Avtalyon.
Οι υπερασπιστές του Σιωνισμού για τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά οφέλη έχουν προσδώσει στην εβραϊκή θρησκεία φυλετικά χαρακτηριστικά.Απλούστατα,έχουν πάρει την Τορά,ένα βιβλίο του νόμου του θεού, που διδάσκει αμεροληψία ,ειρήνη και ευσέβεια , και το μεταμόρφωσαν σε ένα όχημα για τις δικές τους πολιτικές επιδιώξεις,ένα εφαλτήριο για εδαφικές διεκδικήσεις.Αυτές οι διεκδικήσεις πήραν την τελική τους μορφή αυτή την εβδομάδα,όταν οι σιωνιστικές παραποιήσεις εκτέθηκαν με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε στα μάτια της κοινής γνώμης.
Ο πρόεδρος Μπους επισκέπτεται το Ισραήλ και μερικοί ραββίνοι ως εκπρόσωποι των ακραίων Σιωνιστών από τις κοινότητες των εποίκων έστειλαν μια επιστολή στον αμερικανό πρόεδρο,ζητώντας του να σταματήσει να ασκεί πίεση στην ισραηλινή ηγεσία, για να παραχωρήσει εδάφη στην Παλαιστινιακή Αρχή.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την επιστολή:
«Είναι απόλυτα αλαζονικό οι Η.Π.Α. να πολεμούν την τρομοκρατία και να πιέζουν το Ισραήλ να προβεί σε παραχωρήσεις στους τρομοκράτες.Στο όνομα του ισραηλινού λαού,στο όνομα της γης του Ισραήλ,της Τορά του Ισραήλ και του Θεού του Ισραήλ απαιτούμε η αυτού εξοχότης ο πρόεδρος να πάψει να πιέζει το Κράτος μας να παραχωρήσει γη στους Άραβες.
Εξοχώτατε πρόεδρε,δεν πρέπει να μείνετε στην ιστορία σαν τον Ναβουχοδονόσορα και τον Τίτο που κατέστρεψαν την Ιερουσαλήμ.Εσείς πρέπει βεβαίως να θυμάστε ότι η Αμερική δεν έχει κανένα όφελος προκαλώντας ζημιά,ένα απαγορευμένο Μάννα, στους Εβραίους και στη γη τους.Αν εσείς βοηθήσετε την ιερή γη μας,τότε θα σας επιδαψιλεύσουμε ατέλειωτες ευλογίες».

Υπογραφές:
Dov Lior,
David Druckman,
Yaakov Yosef,
Shmuel Eliyahu και
Shalom Dov Wolpe.
Οι συντάκτες αυτής της επιστολής αυτοαποκαλούνται ραββίνοι και μιλούν στο όνομα της εβραϊκής θρησκείας,αλλά ο κόσμος δεν πρέπει να ξεγελαστεί.Αυτοί είναι ακραίοι πολιτικοί και στρατιωτικοί που προωθούν την ατζέντα τους.Γι΄αυτό και διαστρεβλώνουν την Τορά και θέτουν σε κίνδυνο τους Εβραίους σ’όλο τον κόσμο,όπως οι Σιωνιστές στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.Εμείς προσβλέπουμε στην εποχή του Μεσσία,όταν η Ιερουσαλήμ «θα γίνει οίκος προσευχής για όλα τα έθνη» Ησαΐας 56:7.
Μετάφραση από τα αγγλικά:Γιώργος Δρόσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: