Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ο περιούσιος λαός του θεού στο ρόλο των Ναζί
















8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βγαζουν τα ποθημενα τους.Οι απογονοι των προβαταδων,δεν προσεφεραν τιποτε στον πολιτισμο,και κλεβοντας τα παντα απο τους Ελληνες ειδικα,εχουν αυτοκηρυχθει περιουσιοι,και με ολα αυτα εχουν επιβαλλει με την Παλαια διαθηκη τους τον τρομο στην συνειδηση του κοσμου.Εμεις φταιμε που τους ανεχτηκαμε και τους προστατεψαμε σε ολες τις περιπτωσεις.Κι αυτοι σκυλια ανημερα εχουν βαλθει να μας αφανισουν.Ξυπνηστε λαοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Δεν τα κλέψανε κι όλα από τους Έλληνες!!! Μήπως και ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος;Μήπως και η θρησκεία μας δεν είναι επηρεασμένη από εκείνους;Έχουμε και κοινά με τους Εβραίους,όπως η Παλαιά Διαθήκη,που είναι ένα από τα ιερά μας βιβλία.
Χρειάζεται να συνέλθουν και να τιμωρηθούν για τα εγκλήματά τους,όπως οι Ναζί.Τα Ολοκαυτώματα οποιουδήποτε λαού είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ανώνυμος είπε...

Όσο ζούσαν στην Παλαιστίνη, δηλαδή πριν την Διασπορά, όντως δεν είχαν αναπτύξει αξιόλογο πολιτισμό, επειδή τους εμπόδιζε το θεοκρατικό των σύστημα. Αργότερα, στην Διασπορά πια, έδωσαν πολλά από τα μεγαλύτερα μυαλά της επιστήμης, του πνεύματος, της τέχνης κλπ και εξακολουθούν να δίνουν.
Ας μην παρασυρόμεθα σε ανακρίβειες απ' αυτά που μία ομάδα Σιωνιστών κάνει στην Γάζα. Οι Εβραίοι είναι αναμφίβολα ένας λαός πολύ έξυπνος και ιδιαίτερα δυναμικός, μοναδικό παράδειγμα λαού που έμεινε 2000 χρόνια χωρίς πατρίδα, χωρίς να χάσει την εθνική-πολιτισμική του ταυτότητα και που τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλαδή να επιστρέψει στην Γη των Πατέρων του και να ξαναστήσει δικό του κράτος.

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Ας μην ξεχνάμε και ότι την ελληνιστική περίοδο ήταν σχεδόν εξελληνισμένοι,Ανώνυμε της 22 Ιανουαρίου χάνοντας σχεδόν την ταυτότητά τους.Ο προ της Διασποράς πολιτισμός τους είναι πολύ σημαντικός ,γιατί η θρησκεία τους ως πολιτιστικό παράγωγο αποτέλεσε τη βάση των άλλων δύο μεγάλων θρησκειών,του Ισλάμ και του Χριστιανισμού.Όσο ήταν στη Διασπορά έδωσαν μεγάλα μυαλά,γιατί έπρεπε να καινοτομήσουν και δεν μπορούσαν να ριζώσουν πουθενά.Όσο για την ομάδα των Σιωνιστών,μιλάμε για κρατική γενοκτονία.Ούτε το Εργατικό κόμμα ούτε το Λικούντ,αλλά ούτε και δήθεν αριστερά ισραηλινά κόμματα τάσσονται κατά της εισβολής στη Γάζα.Ειλικρινά ,πιστεύω ότι δεν είναι έξυπνος λαός.Αν ήταν έξυπνοι,θα επέτρεπαν τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του !967.Αν ήμουνα έξυπνος Ισραηλινός,δεν θα ήθελα να ανατινάζονται στο λεωφωρείο για τη δουλειά μου απελπισμένοι Παλαιστίνιοι,το δικαίωμα των οποίων για ζωή καταπατάται βάναυσα από τις μπουλντόζες,τους εποικισμούς,τα ναζιστικά τείχη του αίσχους και τα βομβαρδιστικά.Οι Ισραηλινοί θα χάσουν τον πόλεμο,αλλά ο φανατισμός τους και η μισαλλοδοξία τους τούς τυφλώνουν και διαπράττουν ύβρη μέσα από την παράκαμψη του γραπτού και άγραφου διεθνούς δικαίου.

Ανώνυμος είπε...

”Ας μην ξεχνάμε και ότι την ελληνιστική περίοδο ήταν σχεδόν εξελληνισμένοι,Ανώνυμε της 22 Ιανουαρίου χάνοντας σχεδόν την ταυτότητά τους.”
Αυτό είναι μεγάλη ανακρίβεια. Ουδέποτε έχασαν την ταυτότητά των. Όταν ο Αντίοχος Δ’ ο Επιφανής τους κατάσφαζε για να προσκυνήσουν το 12θεο, εκείνοι αντιστάθηκαν σθεναρά και όταν ο ηλίθιος αυτός (διότι περί «επιφανούς» ηλιθίου επρόκειτο, αφού δεν είχε τίποτε διδαχθεί από τον τρόπο, με τον οποίο ο Αλέξανδρο κυβερνούσε διαφορετικούς λαούς) έσφαξε χοίρους μέσα στον Ναό του Σολομώντος (!!!), εκείνοι επανεστάτησαν με αρχηγό τον Ιούδα Μακαββαίο και εξεδίωξαν τους Έλληνες κατακτητές από τον Ναό, πράγμα που μέχρι σήμερα εορτάζουν (Χανουκά).

”Ο προ της Διασποράς πολιτισμός τους είναι πολύ σημαντικός ,γιατί η θρησκεία τους ως πολιτιστικό παράγωγο αποτέλεσε τη βάση των άλλων δύο μεγάλων θρησκειών,του Ισλάμ και του Χριστιανισμού.”
Mα αυτό δεν είναι πολιτισμός, είναι προσκόλληση στην θρησκεία. Δες τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και παράβαλε. Αυτοί δεν μπορούσαν, λόγω θρησκείας, να κάνουν αγάλματα (απαγορεύει ο Ιουδαϊσμός την απεικόνιση ανθρώπου). Δεν είχαν φιλοσοφία, διότι απαγορευόταν να σκέφτονται κάτι άλλο, εκτός απ’ αυτά που έγραφαν οι γραφές. Δεν είχαν επιστήμες, θέατρο και από ποίηση, μόνο πάλι θρησκευτική. Ημιζωώδης κατάσταση, δηλαδή, όπως παντού όπου η θρησκεία γίνεται καθεστώς.

”Όσο ήταν στη Διασπορά έδωσαν μεγάλα μυαλά,γιατί έπρεπε να καινοτομήσουν και δεν μπορούσαν να ριζώσουν πουθενά.”
Το μεγάλο μυαλό δεν είναι συνάρτηση της καταστάσεως που βρίσκεσαι, αλλά τις ικανότητας. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ζούσαν στην Διασπορά, έτσι; Άρα είναι θέμα DNA. Αμφιβάλλεις ότι είναι μία πανέξυπνη ράτσα ανθρώπων; Μα αν δεν ήσαν, δεν θα είχαν επιβιώσει. Δεν γίνεσαι έξυπνος, ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ. Άλλοι λαοί χάθηκαν ανά τους αιώνες.

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι εντελώς σχετικά, διότι "όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει".

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Για την ταμπακέρα της κρατικής σφαγής ,δεν γράφεις τίποτα.
Κάποιοι λαοί γεννιούνται έξυπνοι.Αν υποθέσουμε ότι οι Έλληνες και οι Εβραίοι είναι έξυπνοι λαοί,τότε γιατί δεν απέφυγαν τις εθνικές καταστροφές;Υποτίθεται ότι ο έξυπνος προσαρμόζεται ευκολότερα στο περιβάλλον και αποφεύγει τις κακοτοπιές.
Δεν υπάρχουν λαοί με έξυπνο DΝΑ και λαοί με ανόητο.Υπάρχουν όμως λαοί με πνευματική αρτηριοσκλήρωση και λαοί που προτάσσουν το αγαθό της ελευθερίας.Λαοί που αγωνίζονται και λαοί που γίνονται βραχνάς για την ελευθερία.
Όσο "για την προσκόλληση στη θρησκεία" φαίνεται και από την προσκόλληση των Σπαρτιατών που αρνήθηκαν να βοηθήσουν τους Αθηναίους στη μάχη των Πλαταιών.Η δική μας προσκόλληση στην Ορθοδοξία συνιστά προσκόλληση στην αγάπη διά της ελευθερίας και στην ελευθερία διά της αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

"Για την ταμπακέρα της κρατικής σφαγής ,δεν γράφεις τίποτα."

Έγραψα, αλλά δεν το κατάλαβες. Διάβασε την τελευταία παράγραφο στο προηγούμενο σχόλιο.

"Αν υποθέσουμε ότι οι Έλληνες και οι Εβραίοι είναι έξυπνοι λαοί,τότε γιατί δεν απέφυγαν τις εθνικές καταστροφές;"

Μα είναι δυνατόν να λες τέτοιες αφέλειες; Έξυπνος = άσφαλτος, αλάθητος;

Αν αναλογισθείς πόσοι μεγάλοι επιστήμονες, συγγραφείς, εφευρέτες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ποιητές κλπ, κλπ ήσαν/είναι Εβραίοι, για να μην μιλήσω για τους επιχειρηματίες και ειδικά τους τραπεζίτες, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ράτσα στον κόσμο να έχει το όμοιό τους.
Εδώ όλοι παραπονιούνται ότι το εβραϊκό λόμπι κυβερνά τον κόσμο. Ε, αν είναι έτσι, τότε αυτό δείχνει πόσο έξυπνοι είναι.


"Όσο "για την προσκόλληση στη θρησκεία" φαίνεται και από την προσκόλληση των Σπαρτιατών που αρνήθηκαν να βοηθήσουν τους Αθηναίους στη μάχη των Πλαταιών"

Δηλαδή; Άλλωστε, οι Σπαρτιάτες ήσαν οι μόνοι αρχαίοι Έλληνες που δεν είχαν να επιδείξουν τίποτε το αξιόλογο στον πολιτισμό.

Ανώνυμος είπε...

Το ζητούμενο δεν είναι η ευφυΐα τον Ελλήνων η τον Εβραίων, αλλά ο ωκεανός αίματος που πλυμηριζει τη Γάζα κάθε φορά που τα Ισραηλινά στρατεύματα επιχειρούν στην περιοχή, και όχι μόνο. Για να είμαστε ακριβείς βέβαια θα πρέπει εδώ να αναφερθούμε και στο δυσδιάκριτο ρυάκι Εβραϊκού αίματος από της ρουκέτες της χαμαζ.Το Ισραήλ θα πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Παλαιστίνη και όχι να προβενη σε έμμεσες και άμεσες εκκαθάρισης και εποικισμούς, εκμεταλλευόμενο αφενός μεν την στρατιωτική του ισχύ, αφετέρου δε την ανοχή τον άλλον ισχυρών κρατών.
Καλό θα ήταν να μην εξισώνουμε το θύτη με το θύμα ούτε να θεωρούμε ίδιας αξίας της ενέργειες της χαμας με εκείνες τον Ισραηλινών. Εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρα της κρίσεις μας σχετικά με το Παλαιστινιακό, μην τύχη και με το ίδιο κριτήριο κρίνουν άλλοι μελλοντικά δικά μας δεινά. Ο νοών νοείτω.Αντρέας.