Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Σκάνδαλα υπήρχαν, αλλά δεν υπάρχουν πια
Δημοσιεύθηκε από Χ. Μόρφος στο 21/6/2008
Το μοναδικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ
είναι η ύπαρξη αυτού του κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικού συστήματος [και των διαφόρων εκφάνσεών του - από το "αμερικανικό όνειρο" ως τον "υπαρκτό σοσιαλισμό"] που καθορίζει τις τύχες αυτού του πλανήτη εδώ και δυο -τουλάχιστον- αιώνες.
Αν, και για να είμαστε ειλικρινείς,
το μοναδικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ
είναι η δική μας απραξία…
.
ΥΓ. Και επειδή οι “μωρές παρθένες” της Αριστεράς παριστάνουν τις “αθώες περιστερές”, κατηγορώντας για τα σκανδαλάκια τον δικομματισμό, να τους θυμίσω:
1. Τη συνέντευξη του δημοσιογράφου Γιώργου Βότση στο περιοδικό ΜΕΤΡΟ [τεύχος Μαρτίου 2000. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω στο αρχείο μου τη συνέντευξη (όποιος την έχει...), οπότε δημοσιεύω αυτά που είχα γράψει από μνήμης δύο μήνες αργότερα (τον Μάιο του 2000)]:
«Γνωστή η ιστορία με τα διαπλεκόμενα και στην Ελλάδα. Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου [σ.σ. του 2000] -όταν και γράφονται αυτές οι γραμμές- ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης (Ελευθεροτυπία) παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Μετρό (www.metro.gr). Θα περίμενε κάποιος ότι οι αποκαλύψεις του θα προκαλούσαν σάλο. Δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο. Τι είπε στην συνέντευξή του; Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σύμφωνα με τον Γ. Βότση, τα κόμματα της Οικουμενικής Κυβέρνησης το 1989 (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός - στον οποίο συμμετείχε τότε και το ΚΚΕ) μιζώθηκαν με κάποια δισεκατομμύρια για να αναθέσουν, χωρίς διαγωνισμό, την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ σε πασίγνωστο επιχειρηματία. Θα περίμενε κάποιος ότι ο Γ. Βότσης θα έτρεχε, για το υπόλοιπο της ζωής του, στα δικαστήρια για να αποδείξει ότι δεν είναι κοινός συκοφάντης. Άκρα του τάφου σιωπή… Τα συμπεράσματα δικά μας. Στα τηλεοπτικά παράθυρα, οι επηρμένοι και οι αλαζόνες προσπαθούν να πουλήσουν την πραμάτεια τους: τα στεγνά οράματά τους για την Ελλάδα του μέλλοντος… »
Και αν θυμάμαι καλά, “πηγή” για τις καταγγελίες του Γ. Βότση ήταν ο Στέφανος Μάνος.
Άκρα του τάφου σιωπή. Ακόμα και ο λαλίστατος συνήθως Ριζοσπάστης δεν βρήκε λέξη να πει για τις καταγγελίες του Γ. Βότση. Σχολίασε όμως άλλα -άσχετα- αποσπάσματα της συνέντευξης στις 22 Μάρτη 2000…
2. Καλοκαιράκι του 1990. Ο νεοεκλεγείς, τότε, ηγέτης του μεταλλαγμένου “Κομμουνιστικού Κόμματος” της Ανατολικής Γερμανίας, Γκρέγκορ Γκύζι [Gregor Gysi] (και ηγέτης αργότερα και ως σήμερα του “Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού” και του “Αριστερού Κόμματος”), επισκέπτεται -όλως περιέργως- την Ελλάδα, όπου είχε συναντηθεί [επίσης, όλως περιέργως] με τον Γραμματέα του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη. Ο Γκύζι είχε κάνει τότε και μια καθόλου περίεργη δήλωση. Ότι, δηλαδή, θεωρούσε τον Πέτρο Κόκκαλη, πατέρα του Σωκράτη, σαν δεύτερο πατέρα του. Έμεναν σε διπλανά σπίτια στο Ανατολικό Βερολίνο… Οι σχετικές πληροφορίες δημοσιεύτηκαν σε τεύχος του περιοδικού “Αντί” εκείνης της περιόδου.
Και γράμματα γνωρίζω και άλλο τι δεν έχω να προσθέσω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: